پرش به محتوا

بقعه کاشفیه

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

آرامگاه عارف کاشف دزفولی است که اتاقی تحت عنوان کاشفیه توسط برادر پدری آن ، سید محمد علی عارف که از مریدان کاشف بود بنا گردید که هنوز پا برجاست و مقر خانوادگی بستگان سید محمد علی عارف است.

بقعه کاشفیه دزفول

زندگی‌نامه[ویرایش]

سید العلما و سندالعرفا سید صدر الدین محمدبن سید محمدباقر دزفولی متخلص به کاشف در آخر شب یکشنبه ۱۸صفر۱۱۷۴ ه‍.ق از یک خانواده متدین در محیطی آکنده از صفای ملکوتی دردزفول متولد گردید دوران کودکی ونوجوانی او در سایه تعلیمات پدرشان که از علمای دوران بود به تحصیلات علوم دینی سپری شد بطوریکه به گفتهٔ خودشان درسن۲۱سالگی به کسب درجه اجتهاد نایل آمدند. اما چون دراین راه نتوانسته بود روح حقیقت جوی خودرا اقناع نماید. علی‌رغم مخالفت نزدیکان قدم درجرگهٔ عرفان نهاد. این تنها اشاره ای بود کوتاه به زندگی این عالم و عارف بزرگ بدین جهت که مقدمه ای باشد برای آشنایی و شناخت شما علاقه‌مندان اهل دل تا با جستجو و کنکاش در افکار و آثار ایشان روح تشنهٔ خویش را سیراب کنید.

مقبره[ویرایش]

در شمال شهر دزفول در کناررودخانه دز و در آنجا که بالا رود معروف است نمادهایی وجود دارد که در روزهای گرم تابستان محل تفریح و استراحت اهالی است. درمیان این غارها که در زبان دزفولی به کت معروفند غاری وجود دارد به نام کهف سه درکه سال‌ها پیش یکی از معروفترین این خطه عالم پروردر پناه سکوت و آرامش آن معتکف شده وبا خدای خود خلوت می‌کرده‌است. کاشف دزفولی که برای سالکان راه طریقت و شریعتمداران این مرزوبوم نامی آشناست برای مصون ماندن از معاندان زمان خویش ونیز گریز از اهریمن نفس این محل را برای انجام عبادات و توسلات خویش بدرگاه ایزد منان انتخاب نموده و سا لهای مدیدی را در عزلت کهف سه در به تزکیه نفس گذرانیده است لازم بذکر است که بعدها یعنی در ماه رجب ۱۲۷۵ه‍.ق بعد از مرگ او بر فراز این غار که جسم مطهرش در آن آرمیده‌است اتاقی تحت عنوان کاشفیه توسط برادر پدری آن سید محمد علی عارف که از مریدان کاشف بود بنا گردید که هنوز پا برجاست و مقر خانوادگی بستگان سید محمد علی عارف است وجود باغ وسیع و دلگشایی که متعلق به شرکت آبیاری دزفول است درجوار این بقعه این محل را که دارای جاذبه‌های معنوی بسیار است ازلحاظ بصری نیز تبدیل به مکانی چشم‌نواز کرده که اگر لطف مسولین شامل حالش شود می‌تواند محل خوبی باشد برای پناه بردن و گریز اهل این شهر از روزمرگی‌ها و شلوغی‌های زندگی مادی امروز است.

منابع[ویرایش]

سازمان میراث فرهنگی دزفول